Vyhledat téma:

Zdravé nádobí

Avatar
26. 1. 2015 9:30:56

Zdravím všechny.

Jsem maminka malé holčičky a jako každá jiná máma vařím své dcerce příkrmy. Pro přípravu používám nerez nádobí, ale teď jsem četla, že nerez ničí vitamíny. V teflonu se mi vařit také nechce, protože o tom už delší dobu kolují zvěsti, že se z něj uvolňují jedovaté látky do jídel. Nevíte někdo, co je na tom pravdy? Všude teď propagují nádobí s keramickým povrchem. Kdo poradí? Nějaké zkušenosti, doporučení? Díky.

Petra

Avatar
26. 1. 2015 10:25:15

Zdravím.

Já teflon ani nerez nepoužívám. Taky jsem četla, že to není košér a přešla jsem na keramiku. Četla jsem spoustu recenzí a zdá se, že nezpůsobuje žádné potíže s vitamíny ani se z toho nic neuvolňuje do jídla. Navíc se na tom fakt skvěle vaří, nic se mi nepřipaluje i s minimem tuku. je to fakt perfektní.

Jana

Avatar
26. 1. 2015 13:15:29

Nooo, ono je to dneska těžký. Když vám na každým rohu cpou něco jinýho a podle jednoho článku je tohle dobrý a támhleto ne. Nejhorší je, že ono třeba za 10 nebo 15 let zase budou psát o keramice, co je to za hnus a že to v něčem škodí a nebo taky ne. Tím chci jen říct, že v dnešní době plný skrytýho marketingu je těžký něčemu vůbec věřit. 

Yvona

Avatar
27. 1. 2015 19:20:46

Ahoj Petro.O tom teflonu jsem to taky četla a na více místech, takže jsem se těchhle věcí rovnou rychle zbavila. Nerez používám a informaci o tom, že je škodlivý a ničí vitamíny jsem neslyšela. Vím, že o vitamínech se to říkalo u hliníku. 

Iva

Avatar
28. 1. 2015 13:35:41

Ja varim v nerezu a nic o skodlivosti nevim. Taky si vzpominam, ze to s vitaminama se rikavalo o hliniku. Osobne si nemyslim, ze by se ztracely vitaminy, kdyz varite v nerezu, ale chemickou studii na to nemam. :))) Kazdopadne v dnesni dobe, kdy zelenina a ovoce stejne neobsahuje zdaleka tolik vitaminu, jako driv, si myslim, ze nejake ztraty pri vareni jsou uz zanedbatelne. Nejlepsi mate, kdyz detem davate ovodce i zeleninu v dostatecnem mnoztvi i tepelne neupravenou a mate po starostech. 

Mirka

Avatar
2. 3. 2015 13:45:11

Já už si taky nedokážu vybrat co je pravda a co ne. Vařim léta v nerezu a mám i pár keramických kousků a jak tu píše Jana, skvěle se na tom vaří. Čas ukáže, jestli vědci za pár desetiletí zhaní i tuhle variantu. 

Ála

Avatar
11. 3. 2015 17:25:17

Ahoj.

Já vařím ve smaltovaném nádobí, jako naše babičky i prababičky a nemám s tím žádný problém.

Aneta

Avatar
5. 4. 2015 10:46:26

Ja varim v nerezu a nic o skodlivosti nevim. Taky si vzpominam, ze to s vitaminama se rikavalo o hliniku. Osobne si nemyslim, ze by se ztracely vitaminy, kdyz varite v nerezu, ale chemickou studii na to nemam. :))) Kazdopadne v dnesni dobe, kdy zelenina a ovoce stejne neobsahuje zdaleka tolik vitaminu, jako driv, si myslim, ze nejake ztraty pri vareni jsou uz zanedbatelne. Nejlepsi mate, kdyz detem davate ovodce i zeleninu v dostatecnem mnoztvi i tepelne neupravenou a mate po starostech. 

Mirka

Váš komentář