Lehké rychlovky pro celou rodinu
V aktuálním teplém počasí si člověk chce užít trochu toho sluníčka a netrávit půl života v kuchyni. Ale jíst se musí a co teď s tím? My jsme to za vás vyřešili. Zkuste některou z našich „rychlovek“, které zasytí a přitom nejsou těžké do žaludku.
Salát se smaženým sýrem
4 porce, 30 minut
Suroviny:
- 4 silné plátky eidamu
- 60g hladké mouky
- 2 vejce
- 60g kukuřičných lupínků
- olej na smažení
- 100g polníčku
- 400g cherry rajčátek
- 40g klíčků
- 4 listové puky
- 100ml olivového oleje
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- sůl
- pepř
Postup:
Nejprve obalte sýr v mouce, v rozšlehaném vejci, opět v mouce, poté ve vejci a nakonec v rozdrcených kukuřičných lupíncích. Takto připravený ho osmažte na oleji dozlatova z obou stran. Omyjte si zeleninu, natrhejte a nakrájejte na menší kousky, rozdělte na talíře, obložte smaženým sýrem a klíčky.
Salát zakapejte dresinkem připraveným smícháním olivového oleje, hrubozrnné hořčice a dochuceného solí a pepřem.
Bramborovo-zeleninová frittata
4 porce, 30 minut
Suroviny:
- 500g brambor typu B předvařených ve slupce
- olivový olej
- 2 papriky
- 1 cibule
- 1/2 květáku
- 200g hrášku
- sůl
- pepř
- 6 vajec
- libeček
Postup:
Předvařené brambory i se slupkou nakrájejte na kolečka. Zapékací formu vymažte olejem, vyložte částí brambor, zasypte na kolečka nakrájenou paprikou a cibulí. Přidejte na růžičky rozebraný květák a hrášek, osolte a opepřete. Zakapejte olivovým olejem. Opakujte, zakončete bramborami a vše zalijte rozšlehanými vejci.
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova, asi 20 minut. Nakonec ozdobte čerstvým libečkem.
Náš tip:
Namísto části vajec zkuste použít, frittata bude vláčnější a lahodnější. Libeček můžete nahradit jinými bylinkami.